Haagsche trots; GoedEten

Van foodfotografie word ik altijd blij; de verse producten, kleuren, geuren, de creativiteit die iemand erin heeft gestopt…maar het plaatje klopt voor mij pas helemaal als het onderwerp ook ‘klopt’ .
Als ik dan degene ben die foto’s mag maken voor een duurzaam ondernemende dame,  spring ik dus een gaatje in de lucht.
Niet zozeer omdat ik uitsluitend vegetarisch, veganistisch of biologisch eet, maar wel omdat deze onderneming inspirerend,  toegankelijk (lees betaalbaar), en ook nog eens echt verrukkelijk is in het aanbod van gerechten.
Een betere wereld komt in dit geval in kleine hapjes. En ik eet natuurlijk graag mee!

 

Sunny sunday afternoon

Jitske staat in de keuken, als ik met mijn camera binnenwandel op een zonnige zondagmiddag. Voor social media, haar website, en andere marketingdoeleinden heeft ze foto’s nodig van haar gerechten. De gerechten zijn ontzettend fotogeniek van zichzelf, echt een lust voor het oog. 

Jitske serveert sinds september 2017 haar eigen Goed Eten menu. Er is werkelijk voor iedere eter wat wils. En dan doel ik niet alleen op voedingswijze. Naast het ontbreken van gluten, vlees, geraffineerde suikers en lactose in de meeste gerechten, kun je gewoon kiezen uit soep, wraps, salades of burgers. De maaltijden op basis van rijst worden vertegenwoordigd door een kleurenspectrum aan groenten en peulvruchten. Ongeacht je keuze vol vezels en vitaminen.

De gerechten zelf dagen me ook uit om steeds anders te kijken. Het weten wat voor lekkers een wrap herbergt, vereist bijvoorbeeld enige creativiteit om daar geen onbedoeld geheim van te maken. Yoghurtsaus, bonenspread, soep; allemaal vragen ze een andere benadering. Ik hou ervan.

Werk mee naar huis.

De modellen kennen elkaar niet. Sterker nog, echte modelervaring hebben ze niet. Maar dat mag de pret of het resultaat niet drukken. Beiden zijn ze fan van GoedEten. Het is de sfeer van de zaak in combinatie met de chemie die ervoor zorgt dat alles en iedereen heel relaxed op de foto komt. Een paar menu’s en slechte grappen later zit het erop, en zijn we allemaal voldaan en tevreden met de sessie. Ik ging naar huis met een halfvolle SD kaart, een volle buik en een maaltijd of drie. Mijn werk mee naar huis nemen was nog nooit zo leuk. Of nou ja, in ieder geval niet zo lekker.

De bio beefburger..Om te verslinden!

Klik door naar de website van Goedetendenhaag.nl om te zien wat er nog meer op tafel stond, en voor een actueel menu overzicht.